Старите души винаги намират любовта трудно

Когато става дума за любов, всички сме различни. Съществува обаче един тип хора, които се срещат рядко – старите души. За тях всяка емоция е в пъти по-интензивна. Те вярват в сродната душа, истинската любов, в това, че трябва да се усещат на едно по-дълбоко духовно ниво с партньора си. Но нерядко те са самотни в любовта.

1. Старите души имат силно развито чувство за собствена идентичност
Такива хора знаят точно кои са, какво искат и накъде отиват. А това означава, че те също така разбират точно какво търсят в партньора си, как ще изградят една връзка и какво очакват от човека, когото обичат. Не става въпрос за завишени изисквания или нереалистични очаквания, а за истинска зрялост, когато човек знае точно какво и кого иска.

На пръв поглед подобни стандарти изглеждат твърде фантастични, но с правилния подход всъщност са постижими. В крайна сметка обаче кръгът от потенциални партньори за старите души значително се стеснява, което е очаквано.

2. Свръхчувствителността им може да разруши връзката, ако не се контролира
Старите души са склонни да мислят твърде много, да анализират всичко, да се опитват да стигнат до дъното на нещата. Това се дължи на повишената им чувствителност и интуиция. Те са като ветропоказател: улавят и най-малките колебания в движението на душите на другите хора. Ето защо за тях е нереалистично да мамят, преструвайки се на някой друг.

За съжаление, склонността им да правят предположения и високата им тревожност могат да разрушат отношенията, ако нещо изглежда подозрително или фалшиво.

3. Те настоятелно търсят своите хора
Старите души често са във връзки и се привързват към личности, които изобщо не са предназначени за тях – не са онези, с които ще прекарат остатъка от живота си. По-скоро са им изпратени, за да научат нещо, да открият нещо ново и след това да продължат напред. За да открият своите хора.

4. Те имат наистина голяма цел в живота
Обикновено такива хора са дошли на тази Земя по някаква причина. Те имат да свършат нещо важно и го знаят много добре. Истината е, че старите души трябва да изпълнят своята цел, преди да намерят любовта. Факт е, че те обичат дълбоко и се отдават изцяло на чувството си, а след това вече не – нямат голяма цел.

Така че ако любовта навлезе в живота им твърде рано, тя ще им попречи да решават други важни въпроси, заради които старите души са изпратени на Земята.

5. Те няма да се задоволят с по-малко от любовта на своята сродната душа
Повърхностните, „средни“ връзки не са за старите души. Те не биха могли да се съгласят на тях, дори и да искат. Това е противоестествено и невъзможно по принцип.

Старите души биха предпочели да бъдат сами, отколкото да споделят живота си с добър, но абсолютно чужд човек. Ето защо търсенето на любовта при тях често продължава с години – това е по-добре, отколкото връзка „като всички останали“.

6. За тях страстта не е всичко, необходима е душевна съвместимост
Тъй като старите души имат изострена чувствителност, те привличат другите към себе си с лекота. Ето защо намирането на партньор или моментната интрига не са проблем за хората от този тип. Те обаче не бързат да се хвърлят в обятията на първата среща: такива хора имат нужда да бъдат с някого, който наистина е най-добрият приятел, най-близкият и най-желаният. А това винаги е трудно и винаги е предизвикателство.

7. Когато става дума за взаимоотношения, те донякъде са старомодни
На пръв поглед старите души са прогресивни и модерни. Те нямат нищо против онлайн запознанствата, които са толкова популярни в днешно време. До голяма степен обаче предпочитат да срещнат някого случайно и на живо – в любимото им кафе, по време на парти и т.н.

8. Те са родени лечители и често са привлечени от хора, които се нуждаят от помощ и изцеление
Трябва да се отбележи, че това привличане е взаимно. Старата душа много обича да лекува раните на другите хора, да им помага и да ги подкрепя. Тя винаги ще се притече на помощ на някого, който наистина се нуждае от нея. Освен това усеща всичко толкова фино, че дори не е необходимо да обяснява каквото и да било.

Въпреки това старите души често се увличат твърде много, когато се опитват да спасят целия свят. Важно е да спрат в някакъв момент и да си спомнят, че всъщност търсят своята любов, партньор за цял живот, а не благотворителност или просветление.

9. Те не умеят да „играят игрички“ и не го правят
Запознанствата в традиционния смисъл на думата за старите души са досадно и ненужно занимание. Флиртуване, размяна на любезности, шаблонни фрази, едни и същи усмивки… Те не харесват всичко това, защото го намират за нещо фалшиво, за вид преструвка.

Да се преструват на студени и отнесени, за да привлекат партньор, или да се правят на нещо, което не са – за старите души това е ужасно и невъзможно. Те предпочитат лекотата, непринудеността, пълната откритост. За тях игричките, дори и с най-добри намерения, са плашещи и отблъскващи.

10. Стандартите им са много високи
Такива хора имат високи стандарти както за себе си, така и за партньора си. Това може да звучи перфектно на теория, но в действителност не е така. Този тип хора може да решат да сложат край на връзката заради причини, които не са толкова важни, колкото те смятат.

11. Идват с „багаж“
Хората със стари души са зрели и знаят много за живота, превърнали са се в силни и уверени личности, но всичко това е заради многото им преживявания. Имат много „багаж“ със себе си. Неразрешените въпроси могат да се върнат и да донесат проблеми в новите им връзки.

12. Те се страхуват точно толкова, колкото и обичат
Когато обичат, тези хора обичат с цялото си сърце. Толкова силно, колкото малцина на Земята могат. Въпреки това се страхуват не по-малко. Страхуват се да не загубят любимия човек, когото са търсили толкова дълго, или да го разочароват, защото „не са достатъчно добри“.

Този страх често им пречи да се отворят, да направят крачка към партньора си и без да искат го отблъскват. Любовта винаги е риск, а страхът в това отношение – най-лошият помощник. Особено когато става въпрос за стари души, които са твърде чувствителни и които не престават да разсъждават за всичко около тях. А това не може да се промени – те са родени такива.

Източник: cluber.com.ua