Загадъчният Влак-призрак от 1911 се Появи в Украйна век по-късно

През 1992 г. във вестник „Слава Севастополя“ се появява заглавието „Влак-призрак на пътищата на Украйна“, което започва да разгърчва пред читателите уникалната история на загадъчния влак, изчезнал преди много години в Ломбардия, Италия.

На 14 юли 1911 г., започва историята, от римска железопътна гара тръгва круиз с влак, организиран от фирмата „Санети“ за богати италианци. 106 пътници и екипаж наслаждават на пътя и природата, когато влакът се доближава до тунел в Ломбардия. Нещо необяснимо и ужасяващо обаче се случва – всичко около тях потъва в бяла, плътна мъгла.

Локомотивът и три вагона влизат в тунела, но никога не излизат от другата страна. Двама пътници свидетелстват, че са видели този странен феномен. Лошата слава на участъка го прави опасен, така че железопътното ръководство дори залага тонове камъни в този район, но по време на войната там пада бомба, унищожавайки препятствието.

В железопътния музей в Милано се съхранява макет на миниатюрен локомотив с три вагона и релси, свидетелство за загадъчния инцидент. Инженерите дори се опитвали да моделират обстоятелствата, които са довели до изчезването на влака, използвайки този макет.

Въпреки липсата на официални доказателства, тази история е съчетание от загадъчни исторически събития, които се сливат с митологията и дълбоките човешки страхове за неизвестното. Разказът съживява тайните и тайнствеността на изчезналите пътници, а макетът в музея служи като напомняне за загадъчната и неразгадана природа на света около нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *